Stavaza mei 2023

Meer nieuws en informatie

Jaarcijfers 2022

Na twee jaar als samenleving om te moeten gaan met de restricties die de coronapandemie met zich meebracht, kenmerkte 2022 zich door afschaling van de coronamaatregelen. Bemiddelaars konden het hele jaar weer op huisbezoek en het was ook weer mogelijk live bemiddelingsgesprekken met buren te organiseren. De aanmeldingen daalden in sommige gebieden naar het niveau van vóór corona. In andere gebieden bleef het aantal aanmeldingen nagenoeg gelijk waar die gebieden tijdens corona ook nauwelijks wijzigingen liet zien. In totaal ontving de organisatie 2100 aanmeldingen. Nieuwsgierig naar wat BeterBuren en de 250 bemiddelaars in 2022 bereikt hebben? Lees dan hier ons https://beterburen.nl/wp-content/uploads/2023/03/Jaarverslag-22.pdf

Samenwerken is elkaar bereiken

Wij werken samen met vele diensten uit het welzijnswerk, gemeente politie en woningbouwcorporaties. Aan al onze netwerkpartners hebben wij het volgende verzoek:

Voor een goede samenwerking is het voor ons belangrijk als we je snel kunnen bereiken. Helaas hebben niet van iedereen de volledige contactgegevens. Geef je ze aan ons door? Ook bij personeelswisselingen blijven wij graag op de hoogte.

Nieuwe ambassadeurs buurtbemiddeling

Na het vertrek van mr. Frank Visser, Hester van Buuren en Franc Weerwind heeft buurtbemiddeling 3 nieuwe krachtige personen gevonden die het landelijke ambassadeurschap buurtbemiddeling overnemen. Gert Veurink, hoofd operatiën en lid van de eenheidsleiding politie Oost-Nederland, Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en Mohamed Acharki, bestuurder bij Aedes en bestuursvoorzitter van woningstichting Rochdale. Buurtbemiddeling is natuurlijk zeer verguld en dankbaar voor de aandacht en inzet die onze ambassadeurs bieden.

Voorlichting verwijzers

3x per jaar organiseren wij voorlichtingsochtenden voor organisaties die doorverwijzen naar BeterBuren. Er wordt in anderhalf uur uitgelegd wat wij bieden, hoe wij werken en hoe wij samen kunnen samenwerken.

De voorlichtingen vinden plaats op ons kantoor aan de IJselstraat 48 in Amsterdam, van 09.30 tot 11.00. Data: 13 juli en op 22 november

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via ayse.sikier@beterburen.nl

Buurtbemiddeling in Nederland

Het CCV geeft aan dat de dekkingsgraad van buurtbemiddeling in Nederland inmiddels 89% van de gemeenten beslaat. Dat zijn 303 van de 324 gemeenten. Een mooie groei op weg naar de 100%.