Omgaan met kwetsbare buren en complexe zaken.

Training: Omgaan met kwetsbare buren en complexe zaken.

Alle buurtbemiddelingsorganisaties hebben te maken met groei in complexe zaken met buren die psychisch kwetsbaar zijn. Bemiddelaars zijn geen psychiaters die diagnoses stellen. Wel zijn het contactmakers die héél goed naar buren kunnen luisteren en kijken. En juist daar gaat een groot gedeelte van deze training over: observeren van (opmerkelijk) gedrag en vervolgens: hoe we daarop kunnen aansluiten zodat we contact houden en verbinding maken.

In de training verdiepen we o.a. in de drie meest voorkomende psychische kwetsbaarheden die bij buurtbemiddeling voorkomen. Er wordt geoefend hoe we bijpassend gedrag kunnen herkennen. Vanuit daar maken we de stap naar wat bemiddelaars kunnen doen om met deze (kwetsbare) buren contact kunnen maken en houden. Ook begeleiders van buren kunnen we daarbij een effectieve rol geven. Tot slot bespreken we wanneer we vinden dat een zaak wel en niet voor bemiddeling is geschikt. Welke criteria pas je daarbij toe en voornamelijker, hoe kunnen we deze zaken afronden op een manier die buren recht doet?

  • Deze digitale training kan ook live en/of in combinatie met een teambijeenkomst worden gegeven.
  • Deze training bestaat ook in de versie van een live dagtraining. Daarbij meer aandacht voor basisbehoeften en twee theorieën waarmee je makkelijker verbinding kunt maken en invloed uit kunt oefenen.
  • De training wordt gegeven door Cathelijne Nijenhuis.
  • Meer info en aanmelding: bente.london@beterburen.nl