Korte Nieuwsberichten…

Amsterdam Oost en Amstelland hebben nieuwe coördinatoren

Sinds 17 juni 2022 werkt Mireille van Hecke als coördinator voor de regio Amstelland.

Vanaf haar eerste dag is Mireille voortvarend en enthousiast te werk gegaan. Regio Amstelland is daarmee in goede handen.  Zij heeft deze functie overgenomen van Jeanine de Koster.

Na 14 jaar gaat Jeanine verder als coördinator van Amsterdam Oost.

BB scoort goed op landelijke benchmark

Uit landelijke cijfers blijkt dat er in 2021 rond de 21.000 aanmeldingen buurtbemiddeling in Nederland zijn geweest. BeterBuren had er bijna 2400. Inmiddels heeft 88% van de gemeenten buurtbemiddeling.  De vraag naar deze dienstverlening neemt steeds verder toe. Bewoners en verwijzers weten buurtbemiddeling steeds vaker te zetten als eerste stap in burenconflicten. Tijdig aanmelden voorkomt dat burenproblemen onnodig escaleren en er uiteindelijk een rechter bij aan te pas moet komen.

Gemiddeld 71% werd landelijk opgelost door deze laag drempelige voorziening.

20 jaar buurtbemiddeling in Zaanstad en Wormerland

Op 29 september vieren we het 20-jarig bestaan van buurtbemiddeling in de Zaanstreek. Sprekers zijn o.a. Jan Hamming, burgemeester van Zaanstad  en John van Nimwegen, directeur WormerWonen. Dit alles onder dagvoorzitterschap van Jeroen Paul Nijmeijer. Gefeliciteerd aan het hele team Buurtbemiddeling Zaanstad en Wormerland!

Werken aan Weesp

Vanaf 1 januari 2023 zal stadsgebied Weesp toegevoegd worden aan ons werkgebied. Nu al hebben vrijwilligers zich aangemeld om actief ingezet te worden als buurtbemiddelaar in Weesp. De komende maanden zullen we ervoor zorgen dat buurtbemiddeling Weesp goed beslagen ingezet kan worden vanaf 1 januari.