Focus op de intake

Training: Focus op de intake (live/digitaal)

Er valt veel meer uit een intake te halen dan bemiddelaars vaak denken. De intake is de fundering van een bemiddelingsgesprek. Als bemiddelaars een volledige intake hebben gedaan, is de kans op een succesvol bemiddelingsgesprek aanzienlijk groter.

De intake vormt de basis voor een eventueel te houden bemiddelingsgesprek. Alles wat bij een intake is gedaan, hoeven bemiddelaars daarna niet meer bij een bemiddelingsgesprek te doen. In de intake wordt verbinding, veiligheid en vertrouwen opgebouwd. Bemiddelaars bespreken niet alleen WAT een buur straks tijdens een bemiddelingsgesprek wil bespreken, maar ook HOE buren dat zo kunnen doen, dat de kans groter is dat de andere buur luistert en hun boodschap begrijpt.

In deze training bespreken we het doel en de structuur van de intake. We oefenen met praktijk casuïstiek en werken de intake in drie fases uit. We doen dit onder andere in de vorm van een rollenspel middels regie-theater. Door regie-theater maken we met elkaar inzichtelijk welke valkuilen en dilemma’s we in de praktijk bij intakes tegenkomen en welke effectieve interventies daarbij passen. Zodat bemiddelaars voortaan samen met de buur het meeste uit een intake kunnen halen en alle buren en bemiddelaars maximaal zijn voorbereid op het bemiddelingsgesprek dat volgt.

Informatie en contact

  • Deze dagtraining kan ook in aangepaste en verkorte vorm (digitaal) in combinatie met een teambijeenkomst voor bemiddelaars gegeven worden.
  • Deze training wordt gegeven door Cathelijne Nijenhuis, cathelijne.nijenhuis@beterburen.nl, 06-16612253

Eerdere afnemers (live/digitaal)

  • Asha Mithoe, Buurtbemiddeling Alphen aan den Rijn
  • Marjan Vos, Buurtbemiddeling Amsterdam
  • Laura Fruhmann, Buurtbemiddeling Amsterdam